Loading…
SKUP 2019 has ended
Back To Schedule
Saturday, March 30 • 15:30 - 16:30
Tolga-saken

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Høsten 2018 fortalte VG historien om brødrene Magnus, Arvid og Lars Peder Holøyen fra Tolga. De tre brødrene hadde blitt registrert som psykisk utviklingshemmede av kommunen uten at de selv visste det, og satt under vergemål av fylkesmannen i Hedmark mot sin vilje. Antall personer registrert med psykisk utviklingshemming utløser statlige midler til kommunen. Halvannet år etter at VG begynte arbeidet med saken har regjeringen iverksatt full gransking av Tolga-saken. Statsminister Erna Solberg har beklaget overfor brødrene. Justisminister Tor Mikkel Wara har varslet at tusenvis av vergemål skal granskes.  

Speakers
avatar for Frank Haugsbø

Frank Haugsbø

Journalist, VG
Frank Haugsbø jobber i VGs Dagsorden-avdeling. Jobbet ved  VGs Bergenskontor fra 1992-2016. Var før det journalist og nyhetssjef i Bergensavisen og journalist i lokalavisen Firda.
avatar for Maria Mikkelsen

Maria Mikkelsen

Journalist, VG
Maria Mikkelsen (31) er journalist i VGs avdeling for undersøkende journalistikk, Dagsorden. Hun har jobbet i VG siden 2012 og har tidligere jobbet i NRK. I 2016 fikk hun Skup-diplom for prosjektet «Barnevernsmilliardene».
avatar for Mona Grivi Norman

Mona Grivi Norman

Journalist, VG
Har vært ansatt i VG siden 2007 og er nå journalist på VG dagsorden. Hun  har tidligere jobbet i Akers Avis Groruddalen og TV2 Nyhetene og var  VGs stringer i Berlin fra 2014-2016.  I 2017 vant hun SKUP-prisen sammen med Synnøve Åsebø for psykiatriavsløringene. 


Saturday March 30, 2019 15:30 - 16:30 CET
Oseberg