Loading…
SKUP 2019 has ended
Back To Schedule
Saturday, March 30 • 10:30 - 11:30
Avslørte politikernes pengebruk (11.00)

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Høsten 2017 gjorde Aftenposten et dypdykk i pengebruken til landets nasjonalforsamling. Gjennom analyse av reiseregninger, regnskaper, kontoplaner og åpne kilder, avslørte avisen en rekke problematiske og alvorlige forhold. Blant annet kom det frem at Frps stortingsrepresetant Mazyar Keshvari hadde levert fiktive reiseregninger for store beløp, noe som førte til at han nå er under politietterforskning for grovt bedrageri. Manglende internkontroll gjorde at misbruket ikke var avslørt av Stortinget, som varslet full gjennomgang av egne rutiner. Aftenposten satte også søkelyset på partigruppenes hemmelighold rundt bruk av offentlige penger, og avdekket en tildels svært romslig festkultur hos enkelte partier. regnskapene sine for detaljert innsyn.

Speakers
avatar for Carl Alfred Dahl

Carl Alfred Dahl

Journalist, Aftenposten
Carl Alfred Dahl er journalist i Aftenposten med økonomi og næringsliv som dekningsområde. Utdannet i journalistikk og økonomi ved Handelshøyskolen BI.
avatar for Henning Carr Ekroll

Henning Carr Ekroll

Aftenposten
Henning Carr Ekroll er nyhetssjef i Aftenposten. Har har jobbet med en rekke graveprosjekter i redaksjonen de sist årene, både som journalist og reportasjeleder. Han har også skrevet bok om offentlig pengebruk. I 2014 fikk han SKUP-diplom for avisens granskning av Forsvarsbyggs... Read More →


Saturday March 30, 2019 10:30 - 11:30 CET
Ormen Lange 3