Loading…
SKUP 2019 has ended
Back To Schedule
Friday, March 29 • 19:15 - 20:15
Når drap blir underholdning

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
I bokform, på øret og nå også på lineær-TV: True crime-sjangeren har bredt om seg kraftig i det siste, og lite tyder på at populariteten vil avta med det første. Alle vet at krim selger, men får det redaksjonene til å skyve de etiske grensene for langt? Når er det egentlig greit å lage underholdning av noens tragedie? Hvilke journalistiske utfordringer fører denne sjangeren med seg, og vil en norsk true crime-serie noen gang føre til et gjennombrudd i en sak? Vi tar debatten i Oseberg.

Speakers
avatar for Ida Kalheim

Ida Kalheim

Faktasjef, TV 2
Ida Kalheim er faktasjef og prosjektleder for programavdelingen i TV 2. Hun har arbeidet i kanalen siden 2001 og har fungert som journalist, vaktsjef, redaksjonssjef og redaktør for en rekke programmer.
avatar for Yvonne Fondenes

Yvonne Fondenes

Programleder, TV 2
Yvonne Fondenes jobber som programleder for Tv 2 Nyhetskanalen. Hun har bakgrunn som politisk reporter i TV 2 siden 2008, og startet journalistkarrieren i Bergensavisen og Dagbladet.  Fondenes er utdannet økonom.
avatar for Torger Tengs

Torger Tengs

Drapet på datteren Birgitte på Karmøy i mai 1995 er en norgeshistoriens mest omtalte kriminalsaker. I 2018 ble saken sentral i Norges første TV-sendte true crime-serie: “Hvem drepte Birgitte?” på TV 2.  
avatar for Ada Sofie Austegard

Ada Sofie Austegard

Baneheia-saken er en av de mest omtalte kriminalsakene i norgeshistorien. Ada Sofie Austegard mistet datteren, og har senere vært sentral i etableringen av  Stine Sofies Stiftelse: En stiftelse som jobber for å styrke rettsikkerheten for voldsutsatte barn og deres pårørende... Read More →
avatar for Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid

Oslo-politiet
Hun er et vanlig syn på TV-skjermen og ble kåret til “Årets politileder” i 2018. Grete Lien Metlid leder Oslo-politiets felles enhet for etterretning og etterforskning, og på SKUP har hun noen alvorsord å komme med til journalister som arbeider med true crime-sjangeren... Read More →
avatar for Per Arne Kalbakk

Per Arne Kalbakk

Redaktør, NRK
Per Arne Kalbakk er etikkredaktør i NRK og har tidligere vært nyhetsdirektør og programdirektør i samme mediehus. Han har mer enn 20 års erfaring som redaksjonell leder gjennom diverse lederstillinger i NRK og Dagbladet.


Friday March 29, 2019 19:15 - 20:15 CET
Oseberg